سال ۱۳۸۹ با تمام فراز و نشیب های خود در عرصه کوه، کوه نوردی و کوهستان به پایان رسید. در ادامه لیستی از مهمترین رویدادهای این عرصه را مشاهده خواهید کرد که با توجه به آرشیو سایت و همچنین منابع دیگر از جمله پایگاه فدراسیون کوه نوردی و ... جمع آوری شده است.
۶ اردیبهشت ۸۹: تیم ملی کوهنوردی کشورمان به سرپرستی «محمود شعاعی» موفق شدند پس از حدود ۴۰ روز تلاش در ارتفاعات سخت هیمالیا، برای اولین بار پرچم مقدس کشورمان را بر فراز قله ۸۱۶۷ متری «دائولاگیری» هفتمین قله مرتفع دنیا، به اهتزاز درآورند. در این صعود یاد و خاطره ی کوه نورد فقید کشورمان زنده یاد «مهدی اعتماد فر» گرامی داشته شد. ایرج معانی از اردبیل، سید واسع سید موسوی از کردستان، مجید نعمت اللهی از لرستان، هادی صابری و سید حسین صالحی از کرج ،محمد نادریان، سیدمحمود هاشمی و محمد نصیری از تهران، عظیم قیچی ساز به عنوان مسوول فنی، علیرضا بهپور به عنوان پزشک، عباس رنجبری به عنوان مسوول تدارکات، جلال چشمه قصابانی به عنوان سرپرست دوم و محمود شعاعی به عنوان سرپرست، اعضای این تیم را تشکیل می دادند.
۱۶ خرداد ۸۹: محمود شعاعی طی حکمی «منصوره گرجی» را به عنوان نایب رئیس فدراسیون در بخش «بانوان» به مدت دو سال منصوب کرد.
۱۷ خرداد ۸۹: در این روز لیلا اسفندیاری، کوهنورد زن ایرانی برای تلاش بر روی قله کی تو در قالب یک تیم بین المللی عازم این منطقه شد.
۱۱ تیر ۸۹: آغاز یازدهمین دوره رقابت های سنگ نوردی قهرمانی کشور (رده های سنی نوجوانان، جوانان و یزرگسالان)، در بخش آقایان در رشته های سرطناب و بولدرینگ
۱۹ تیر ۸۹: «عظیم قیچی ساز» هیمالیانورد شایسته ایرانی، در یک تلاش ۱۴ روزه، موفق شد قله ی ۸۱۲۵ متری «نانگاپاربات» نهمین قله مرتفع جهان را مقارن با سالروز مبعث نبی مکرم اسلام و با ذکر "یامحمد(ص)" صعود نماید و پرچم مقدس کشورمان را بر فراز این قله به اهتزاز درآورد.
۲۳ تیر ۸۹: آغاز یازدهمین دوره رقابت های سنگ نوردی قهرمانی کشور در رده های سنی نوجوانان، جوانان و یزرگسالان، در بخش آقایان در رشته سرعت
۲۴ تیر ۸۹: «اسماعیل متحیر پسند» از مربیان سنگ، برف و یخ فدراسیون و از اعضای باشگاه «آرش»، حین گذراندن آزمون ورودی مربیگری درجه ۲ سنگ در منطقه «پل خواب» به دلیل ایست قلبی جان خود را از دست داد. متحیر پسند، عضویت در تیم ملی جهت صعود به قله «راکاپوشی» (سال ۷۶) و صعود به «مون بلان» و «کلیمانجارو» در قالب تیم دانشگاه آزاد (سال های ۸۰ و ۸۲) را در سوابق کوه نوردی خود داشت.
۲۵ تیر ۸۹: آغاز یازدهمین دوره رقابت های سنگ نوردی قهرمانی کشور در رده های سنی نوجوانان، جوانان و یزرگسالان، در بخش بانوان
۲۸ مرداد ۸۹: (بازگشت لیلا اسفندیاری از کی تو): در این روز کوهنورد زن ایرانی بعد از ۲ ماه تلاش بر روی قله سرسخت کی تو با استقبال گرم دوستان و همنوردانش به ایران بازگشت.
۳۰ مرداد ۸۹: بانوان کوه نورد خراسان رضوی، در شرایط نامساعد جوی توانستند مقارن با سالروز وفات بزرگ بانوی مکرم اسلام؛ حضرت خدیجه (س)، و با ذکر یا علی بن موسی الرضا (ع)، پرچم پرافتخار کشورمان را بر فراز قله ی ۷۱۳۵ متری «لنین» (در قزاقستان) به اهتزار درآورند
۲۱ شهریور ۸۹: در جریان برنامه غارنوردی یک گروه مستقل در غار «پراو»، یکی از اعضای تیم به نام «پدرام پوچانی» بر اثر سقوط جان خود را از دست می دهد.
۲۷ شهریور ۸۹: (درخشش سنگنوردان کشورمان در رقابت های سنگ نوردی قهرمانی آسیا درکشور چین): در این مسابقات برای اولین بار ۲ نشان با ارزش نقره و برنز آسیا در بخش سرعت نصیب سنگنوردان کشورمان به نام های «امید شیخ بهایی» و «محسن محمدی نژاد» شد. در ادامه این رقابت ها «علی برات زاده» در جایگاه پنجم آسیا در رشته «بولدرینگ» ایستاد. «داوود رکابی» در رشته «سرطناب» در رده نهم آسیا ایستاد. «الناز رکابی» یکی از سنگنوردان زنجانی تیم ملی سنگنوردی بانوان ایران در رشته «سرطناب» در رده هفتم آسیا و در رشته «بولدرینگ» نهم شد. در رشته ای با عنوان «تمام مسیرها» «حمید رضا توزندجانی» با توانایی خاص خود موفق شد در این بخش که شامل رقابت در مجموعه ای از رشته های سنگ نوردی داخل سالن بود، به مقام دوم و مدال نقره دست پیدا کند. در همین رشته «علی برات زاده» نیز به مدال برنز دست یافت و «الناز رکابی» در بخش بانوان هفتم شد.
۱۳ مهر ۸۹: (افتتاح نمایشگاه عکس جشنواره «صعود به بام ایران در یک نگاه»): از ۲۹۰ اثر راه یافته به بخش داوری، در نهایت ۴۰ عکس به عنوان آثار منتخب، در این نمایشگاه به نمایش درآمد.
۱۷ مهر ۸۹: (شرکت مسئولین فدراسیون در اجلاس جهانی کوهنوردی در ایتالیا): در این روز «محمود شعاعی» رئیس فدراسیون کوه نوردی و صعودهای ورزشی کشورمان به همراه «محمدفهیمی» دبیر کارگروه روابط بین الملل این فدراسیون، به منظور شرکت در اجلاس سالیانه اتحادیه جهانی کوه نوردی (UIAA) راهی کشور «ایتالیا» شدند.
۲۵ مهر ۸۹: (برگزاری مراسم افتتاحیه و آغاز جشنواره بین المللی سنگنوردی بیستون): در این روز یکی از مهمترین رویدادهای عرصه ورزشهای کوهستانی ایران در سال ۸۹ رقم خورد. جشنواره بین المللی سنگنوردی بیستون با حضور سنگنوردان داخلی و خارجی در کاروانسرای شاه عباسی آغاز شد.
۲۹ بهمن ۸۹: پایان جشنواره بین المللی بیستون: مراسم اختتامیه جشنواره بین المللی سنگ نوردی بیستون با حضور شرکت کنندگان داخلی و خارجی و مسئولان برگزاری این جشنواره به پایان رسید.
۶ آبان ۸۹: (صعود تیم خانه کوهنوردان تهران تا ارتفاع ۷۰۵۰ متری قله بارونتسه): اعضای این تیم را آقایان محمد نادریان (سرپرست تیم)، حبیب نجفی پور (سرپرست دوم)، عباس رنجبری (مسئول فنی)، نادر رحیمی (پزشک تیم)، اشکان افتخاری، کیوان تتاپور، عزیزاله سروری، بیژن لطفی و خانم ها مهسا مطیعی (پزشک تیم)، فرشته خادمی طلب، فاطمه جان بزرگی و مریم ساجدی صبا تشکیل داده بودند.
۷ آبان ۸۹: (کسب بهترین مقام سنگنوردی ایران در مسابقات جهانی): محسن محمدی نژاد، سنگنورد قزوینی تیم ملی کشورمان موفق شد برای نخستین بار مقام چهارم جهان را در رشته سرعت کسب کند.
۱۳ آبان ۸۹: (شرکت مسئولین فدراسیون در مجمع سالیانه اتحادیه کوهنوردی آسیا در چین): «محمود شعاعی» رئیس فدراســـیون کوه نوردی و صعودهای ورزشی به همراه «محمــد فهیمی» دبیر کارگروه روابط بین الملل ایـــن فدراسیون به منظور شرکت مجمع سالیانه اتحادیه کوه نوردی آسیا عازم چین شدند
۶ بهمن ۸۹: (برگزاری رقابت های یخ نوردی بانوان و آقایان در مدرسه یخ نوردی میگون) این رقابتها، به مناسبت زنده نگهداشتن یاد و خاطره قربانیان حادثه تلخ ریزش بهمن در محور دیزین در مدرسه یخ نوردی میگون برگزار شد.
۱۸ بهمن ۸۹: (برگزاری مراسم یادبود اولین سالگرد جان باختگان حادثه بهمن دیزین ۸۸): در این روز، اولین مراسم یادبود جان باختگان حادثه ی بهمن دیزین ۸۸؛ از ساعت ۱۶ الی ۱۸ در محل سالن اجتماعات آکادمی ملی المپیک واقع در مجموعه ورزشی انقلاب تهران با حضور خانواده های ضایعه دیده و جامعه قدرشناس کوه نوردی و صعودهای ورزشی برگزار شد.
۲۷، ۲۸ و ۲۹ بهمن۸۹: (برگزاری صعودهای سراسری زمستانی به قلل «بینالود» و «شاهوار»): صعود زمستانی سراسری کوه نوردان، گرامیداشت دهه فجر؛ در بخش بانوان در روز چهارشنبه ۲۷ بهمن با صعود به قله ی «شاهوار» آغاز شد. برنامه صعود سراسری در بخش مردان نیز، با صعود به قله «بینالود» در روز ۲۸ و ۲۹ بهمن ماه انجام شد.
۲۸ بهمن ۸۹: درگذشت جلیل کتیبه ای: جلیل کتیبه ای (متولد ۵ بهمن ۱۳۰۰) یکی از از پیش کسوتان و پیش گامان عرصه ی کوه نوردی ایران در سن ۸۹ سالگی در کشور آلمان درگذشت.
۲ تا ۶ اسفند ۸۹: آغاز یازدهمین دوره مسابقات سنگنوردی جام فجر؛ با حضور سنگنوردان برتر کشور در بخش آقایان
۹ تا ۱۳ اسفند ۸۹: آغاز یازدهمین دوره مسابقات سنگنوردی جام فجر؛ با حضور سنگنوردان برتر کشور در بخش بانوان
۱۶ اسفند ۸۹: (برگزاری اولین مجمع عمومی لیگ سنگ نوردی استان تهران): این مجمع با شرکت ۳۵ نفر از اعضا، رئیس کارگروه صعودهای ورزشی فدراسیون کوه نوردی و صعودهای ورزشی و تنی چند از کارشناسان و پیش کسوتان و مسئولین صعودهای ورزشی استان تهران در محل سالن آمفی تئاتر مرحوم پزنده برگزار گردید.
۱۹ و ۲۰ اسفند ۸۹: (برگزاری گردهمایی هیئت های کوه نوردی و صعودهای ورزشی سراسر کشور): این گردهمایی با حضور مسئولان سازمان تربیت بدنی و فدراسیون، رؤسا و دبیران هیئت های کوه نوردی و صعودهای ورزشی استان ها و رؤسای کارگروه های فدراسیون، به مدت ۲ روز در محل آکادمی ملی المپیک واقع در مجموعه ورزشی انقلاب تهران برگزار شد.
زور زور باشه،به راستی کارکانتان جیی ریزه
هیوای سه رکه وتنتان بو دخوازم
سلام دوست عزیز سال نو شما هم مبارک. امیدوارم سالی پر از موفقیت در پیش داشته باشید